HYVÄ VELI (Ville)

VILLE Mun perhe Seitsemänvuotiaalla Villellä on kaksi sisarusta, 14-vuotias isosisko Viivi ja 12-vuotias isoveli Veeti. Veetillä on Downin syndrooma.

Veeti ymmärtää puhetta, mutta hän ei itse puhu. Perheellä on oma tapansa kommunikoida. He puhuvat, viittovat ja käyttävät kuvia apuna. Kaikki ymmärtävät toisiaan, mutta välillä tarvitaan tulkkausta. Äiti joutuu joskus tulkkaamaan Veetiä Villelle, varsinkin jos tulee kinaa.  Veeti on kova ”juttelemaan” ja välillä Ville tulkkaa Veetin juttuja ulkopuolisille. Jos pojat lähtevät kahdestaan johonkin, Ville on tottunut hoitamaan puhumisen. Ville kertoo että Veeti ”synty viittomakieliseks.” Koko perhe on joutunut opettelemaan uuden kielen.

VILLE ja VEETI Mun perhe

Ville, Veeti ja Viivi ovat käyneet pienestä pitäen erilaisissa kehitysvammaisten tapahtumissa. Katja-äiti pitää kerran kuussa vertaiskahvilaa kehitysvammaisten lasten perheille. Ville ja Veeti lähtevät mielellään mukaan kahvilaan, sillä kaikilla on siellä kivaa. Vanhemmille on vertaistukea ja lapsille on kavereita. Villen perheessä erilaiset tukiverkot ovat tulleet luontevaksi ja antoisaksi osaksi elämää.

Katso traileri

Katso elokuvan asiantuntijahaastattelut:

Minna Oulasmaa – Perheneuvonnan koordinaattori, Väestöliitto                                Jyrki Pinomaa – Kahden vammaisen nuoren isä                                               ohjaaja Anna Korhonen
HYVÄ VELI 
Käsikirjoitus ja ohjaus Anna Korhonen 
Kuvaus Sari Aaltonen, Marita Hällfors 
Äänitys Mikko Roisko, Tuomas Alatalo 
Leikkaus Antti Tuomikoski 
Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka 
Tuotantopäällikkö Suvi Soitinaho 
Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu 
Tuotanto Outi Rousu, Pystymetsä Oy

Ensiesitys televisiossa oli AVA -kanavalla lauantaina 18.1. klo 19.00.