SYDÄMESTÄ ASTI (Sinttu)

SINTTU_munperhe2

Reipas Sinttu –tyttö (7) asuu äitinsä Sannan ja isoveli Tonin (14) kanssa. Isoveli Miro (21) on jo muuttanut ensimmäiseen omaan vuokra-asuntoon, mutta vierailee usein äidin kodissa. Perhe on juuri muuttanut lähiöstä uuteen vuokra-asuntoon kaupungin keskustaan, ja nyt Sinttu asuu mummon naapurissa samassa pihapiirissä. Mummo on eläkkeellä, ja on tärkeä henkilö koko perheelle.

Sinttu tietää, että äidillä ei ole rahaa. Äiti on yksinhuoltaja ja työtön, ja koettaa sinnikkäästi elättää perhettä keikkatöillä silloin kun niitä sattuu saamaan, mutta aina se ei onnistu. Sinttu on usein äidin mukana, kun äiti hakee tukea sosiaalitoimistosta ja ruoka-avustusta.

SINTTU_munperhe3

Sinttu tietää, että kaikkia omia toiveita ei voi toteuttaa. Siksi hän kerää pulloja, ja säästää kaikki pullorahat. Sinttu on sinnikäs, ja kohta on rahat koossa suureen unelmaan, legotaloon.

Elämän suuria kysymyksiä Sinttu pohtii itse keksimässään laulussa. Elämästä kannattaa päättää ’sydämestä asti’,laulaa Sinttu.

Sydämestä asti

Dokumenttielokuva lapsille, kesto 23 min, tuotantovuosi 2014

Outi Rousu ja Markku Flink

Käsikirjoitus ja ohjaus Outi Rousu

Kuvaus Petri Heikkilä, Sari Aaltonen

Äänitys Mikko Roisko

Leikkaus Antti Tuomikoski

Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka

Tuotantopäällikkö Suvi Soitinaho

Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu

Tuotanto Outi Rousu, Pystymetsä Oy

Ensiesitys televisiossa on AVA -kanavalla lauantaina 1.2. klo 19.00. Muut lähetysajat AVA -kanavalla su 2.2. klo 12.00, ma 3.2. klo 21.30, ti 4.2. klo 16.30. Elokuva on katsottavissa myös Katsomo -verkkopalvelussa.

Katso traileri