KAHDEN KODIN MARTTA (Martta)

Martta2

8-vuotiaalla Martalla on kaksi kotia. Martan vanhemmat ovat eronneet ja Martta asuu pikkusiskonsa Alinan kanssa vuoroviikoin äidin ja isän luona.

Joka viikko Martta ja Alina tavaroineen siirtyvät äidin luota isän luo ja taas toisinpäin. Martan perheessä kahden kodin asuminen toimii hyvin. Vanhemmat asuvat lähellä toisiaan ja molemmilla on tarvittaessa mahdollisuus joustaa. Jatkuva vaihtaminen on silti joskus työlästä. Seuraava viikko pitää suunnitella tarkkaan ja tarkistaa onko sisä- vai ulkoliikuntaa, ovatko harrastusvälineet mukana ja onko kaverille menevä synttärilahja pakattu. Muistilaput, pakkaaminen ja unohdukset ovat tulleet kaikille tutuksi.

Martan mielestä kahdessa kodissa asumisessa on etupäässä hyviä puolia. Hänellä on kaksi omaa huonetta ja molemmissa kodeissa on tärkeä turva – rakas koira.

Kahden kodin Martta

Dokumenttielokuva lapsille, kesto 23 minuuttia, tuotantovuosi 2014

Käsikirjoitus ja ohjaus Anna Korhonen

ohjaaja Anna Korhonen

Kuvaus Marita Hällfors

Leikkaus Tuuli Kuittinen

Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka

Tuotantopäällikkö Marianne Mäkelä

Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu

Yhteistuotanto Jouko Aaltonen, Illume Oy

Tuotanto Outi Rousu, Pystymetsä Oy

Ensiesitys televisiossa on AVA -kanavalla lauantaina 8.2. klo 19.00. Muut lähetysajat AVA -kanavalla su 9.2. klo 12.00, ma 10.2. klo 21.30, ti 11.2. klo 16.30. Elokuva on katsottavissa myös Katsomo -verkkopalvelussa.

Katso traileri