OMA MAA MANSIKKA (Marie)

Marie_munperheMarie (7) on siirtymässä esikoulusta kauan odotetulle koulutielle. Perheen kotikieli on englanti, mutta suomenkieli on sujunut Marielta hyvin päiväkotiajoista lähtien. Hänen äitinsä on kotoisin Namibiasta ja isänsä Kamerunista. Kaikki perheen kolme lasta, Marie, Elise (9) ja Ben (3) ovat syntyneet Suomessa.

Perheeseen kuuluu myös äidin poika, Donald (16), joka asuu kaukana Namibiassa ja jota Marie ei ole koskaan tavannut. Suunnitelmissa on saada Donald Suomeen muun perheen luokse, mutta sitä ennen luvassa on myös matka Kameruniin. Vanhempien tarinoista huolimatta Afrikka tuntuu kaukaiselta paikalta, josta on jopa vaikea kuvitella millaista siellä on.

Suomeen opiskelujen ja töiden perässä muuttaneille vanhemmille koulutus ja kielen opiskelu ovat tärkeitä asioita ja niiden merkitystä äiti Alvinakin haluaa lapsilleen korostaa.

Dokumentissa seurataan lapsen elämää kahden kulttuurin välissä. Lapsen perheelle oma kulttuuri on arvokas ja vaalittava asia, jonka traditioita halutaan edelleen vahvasti noudattaa. Arkea eletään kuitenkin Suomessa, perheelle uudessa kulttuurissa. Kummastakaan kulttuurista ei voi päästää irti.

Katso traileri

                     ohjaaja Hanna Karppinen
OMA MAA MANSIKKA
Käsikirjoitus ja ohjaus Hanna Karppinen
Kuvaus Sari Aaltonen, Pekka Uotila
Äänitys Mikko Roisko, Tuomas Alatalo
Leikkaus Antti Tuomikoski
Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka
Tuotantopäällikkö Suvi Soitinaho
Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu
Tuotanto Outi Rousu, Pystymetsä Oy, 2014

Ensiesitys televisiossa oli AVA -kanavalla lauantaina 25.1.2014.