OMA MAA MANSIKKA (Marie)

Marie_munperheMarie (7) on siirtymässä esikoulusta kauan odotetulle koulutielle. Perheen kotikieli on englanti, mutta suomenkieli on sujunut Marielta hyvin päiväkotiajoista lähtien. Hänen äitinsä on kotoisin Namibiasta ja isänsä Kamerunista. Kaikki perheen kolme lasta, Marie, Elise (9) ja Ben (3) ovat syntyneet Suomessa.

Perheeseen kuuluu myös äidin poika, Donald (16), joka asuu kaukana Namibiassa ja jota Marie ei ole koskaan tavannut. Suunnitelmissa on saada Donald Suomeen muun perheen luokse, mutta sitä ennen luvassa on myös matka Kameruniin. Vanhempien tarinoista huolimatta Afrikka tuntuu kaukaiselta paikalta, josta on jopa vaikea kuvitella millaista siellä on.

Suomeen opiskelujen ja töiden perässä muuttaneille vanhemmille koulutus ja kielen opiskelu ovat tärkeitä asioita ja niiden merkitystä äiti Alvinakin haluaa lapsilleen korostaa.

Dokumentissa seurataan lapsen elämää kahden kulttuurin välissä. Lapsen perheelle oma kulttuuri on arvokas ja vaalittava asia, jonka traditioita halutaan edelleen vahvasti noudattaa. Arkea eletään kuitenkin Suomessa, perheelle uudessa kulttuurissa. Kummastakaan kulttuurista ei voi päästää irti.

Oma maa mansikka

Dokumenttielokuva lapsille, kesto 23 minuuttia, tuotantovuosi 2014

Käsikirjoitus ja ohjaus Hanna Karppinen

ohjaaja Hanna Karppinen, MARIE

Kuvaus Sari Aaltonen, Pekka Uotila

Äänitys Mikko Roisko, Tuomas Alatalo

Leikkaus Antti Tuomikoski

Musiikki ja äänisuunnittelu Samu Kuukka & Ville Kuukka

Tuotantopäällikkö Suvi Soitinaho

Asiantuntija, konsultointi Sirkka Rousu

Tuotanto Outi Rousu, Pystymetsä Oy

Ensiesitys televisiossa on AVA -kanavalla lauantaina 25.1. klo 19.00. Muut lähetysajat AVA -kanavalla su 26.1. klo 12.00, ma 27.1. klo 21.30, ti 28.1. klo 16.30. Elokuva on katsottavissa myös Katsomo -verkkopalvelussa.

Katso traileri